Bra webbhotell för hemsidor med WordPress

De flesta webbhotell i Sverige har stöd för WordPress. Det är ett CMS skapat med tekniker som är väldigt vanliga på webbhotell.

Webbhotellens servrar behöver egentligen bara köra Linux med PHP och MySQL för att WordPress ska fungera. PHP och MySQL får givetvis inte vara allt för gammalt men de flesta webbhotell är relativt duktiga på att uppdatera mjukvara.

Fördelen med detta är att du har möjligheten att fokusera på andra parametrar, som t.ex. pris, support och andra specifikationer som kan ha betydelse. Du kan börja med att besöka de webbhotell som har stöd för WordPress i listan här.

Om du precis tänkt börja blogga så kommer du väldigt långt med 5-10 GB utrymme och 50 GB trafik. Om du inte behöver mycket mer är det bättre du fokuserar på priset och webbhotellets prestanda.

Enkel installation av WordPress

WordPress är inte speciellt svårt att installera manuellt, men trots detta så har många webbhotell stöd att automatiskt installera det åt dig från kontrollpanelen. Det gör det ännu lättare att komma igång och det krävs absolut inga förkunskaper för att kunna börja blogga under ett eget domännamn.